ВИХОВАТЕЛЬ - МЕТОДИСТ

вівторок, 23 лютого 2021 р.

ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

 

Кожна доросла людина усвідомлює важливість мови у своєму житті, адже мова – це скарб, що єднає людей однієї нації.

 Наші педагоги усвідомлюють, що становлення мовлення людини відбувається в ранньому дитинстві і привчати до рідної мови потрібно саме в цьому віці. У своїй роботі вихователі ставлять за мету розкрити дітям усю красу української мови та її багатство. У цьому нам допомагає щорічний конкурс читця серед вихованців середніх та старших груп з нагоди Міжнародного дня рідної мови.

 На жаль через карантинні обмеження ми не змогли зібратися в нашій музичній залі на традиційне свято, але кожна група організувала свято рідної мови в своїй групі.  Напередодні діти самі разом з батьками вибрали  та вивчили напам`ять  вірші вірші українських авторів про рідну мову та Україну.  В день конкурсу малюки прийшли в урочистих українських костюмах, із їхніх вуст залунала правильна українська мова. Малюки аплодували щодуху. Після цього -  кожний виконавець отримав пам’ятний подарунок, а переможці –медалі.

Для кожної людини на планеті її рідна мова – єдина і неповторна. Тож нехай материнське українське слово буде для всіх нас оберегом та символом єднання великого народу! Давайте  спонукати дітей не лише вивчати українську мову, а й спілкуватися нею!

 













Немає коментарів:

Дописати коментар