ВИХОВАТЕЛЬ - МЕТОДИСТ

середу, 6 грудня 2017 р.

Екскурсія в Миколаївський обласний краєзнавчий музей.



4 грудня 2017 року вихованці старших груп нашого дошкільного закладу відвідали Миколаївський обласний краєзнавчий музей. Екскурсія була присвячена відзначенню Дня Збройних сил України.
Тема екскурсії, „ Маленьким дітлахам про українських козаків ”, була обрана не випадково, адже козаки - це   перші захисники нашої Вітчизни. Діти з захопленням слухали розповідь про українське козацтво, закріпили знання про український національний одяг. Малюки дізналися про історію  створення козацького війська на острові Хортиця та про інші козацькі поселення на території України, про особливу козацьку церкву – церкву Покрови Пресвятої Богородиці. Довідалися про те, як Діва Марія врятувала козаків від ворогів, під своїм покровом.  Діти познайомилися з  різними видами холодної (шабля, спис, ятаган) та вогнепальної (рушниця, пищаль велика) зброї козаків, 
       Ми і надалі плануємо проводити тематичні екскурсії  до музею  задля розвитку у малюків стійкого пізнавального інтересу  та виховання у них любові до рідної країни,  поваги до національних традицій.









Немає коментарів:

Дописати коментар